In cadrul site-ului nostru dorim sa va inducem bucuria intoarcerii la traditie...


Calatoria incepe din comuna Ponoarele, jud. Mehedinti. O pastrataoare de port romanesc si muzica populara romaneasca vrea sa duca mai departe cultura, frumusetea si mostenirea etnografica pe care a mostenit-o de la mama si bunica ei.

Asa ca... a luat acul in mana, a bagat ata in ac si cu multa rabdare a inceput a buchisi panza si matasea. Nu de putine ori a stropit cu picaturi mici si rosii materialul pe care lucra. Doar asa poti invata si aprecia ceea ce poti face cu un instrument rudimentar si un fir de ata.

Incet, incet florile si motivele traditionale lucrate manual au inceput sa traiasca pe ii cusute cu dragoste, cu daruire si cu dorinta de a duce mai departe o mostenire, nu de familie, ci de tara.

Deseori se intampla sa uitam cat de bogati cultural suntem. Asa se face ca unii din cei mai mari creatori de moda din lume au speculat acest lucru si ne-au "imprumutat" si au defilat pe marile podiumuri din lume cu ia traditionala si costumul popular romanesc. Printre acestia se numara Yves Saint Laurent, Tom Ford, Phhilippe Guilet, Joseph Altuzarra.

Oana isi doreste sa pastreze portul national romanesc, sa arate ca o ie nu se demodeaza niciodata si ca e un motiv de mandrie nationala de detii macar una in dulap. Acesta este motivul pentru care va continua sa coasa si sa culeaga diverse motive din toate zonele geografice.

Acul si ata se vor imbratisa pe o doina romaneasca si vor crea lucruri minunate.

Pentru ca iubim ROMANIA....

Cosul tau

Cosul de cumparaturi este gol


Telefon:

0732155019

Email:
oana.ponoarele@yahoo.com

 
 

Ultimele cautari

:: rodica :: daria :: Galben :: 009 :: 008 :: 001 :: 002 :: 003 :: 004 :: 005 ::